Contact us

We are looking forward to hear from you

+47 73 56 99 00  (hours 10-16)
post@munkstigen.no

Munkstigen Via Ferrata
v/John Eirik Hindrum
Drakestranda 1300
7125 Vanvikan

Booking

All climbing trips shall be booked in advance, per phone, sms or email.

Contact Hindrum Fjordsenter for booking or other questions. On Hindrum Fjordsenter you will get safety training, do registration and rent necessary climbing gear.

+47 73 56 99 00 (hours 10-16)
post@munkstigen.no

You can also book trips outside of the regular opening hours. Contact us

Opening hours

Munkstigen Via Ferrata is open all days from 4th of May till 1st of October.

Monday – Wednesday 10 – 16
Thursday 10 – 17
Friday – Sunday 10 – 16

Om klatrestien

Fra parkeringsplassen til Munkstigen ved fylkesvei 755 følger man en sti litt innover skogen til man kommer til starten av klatrestien. Her er wiren festet til øyebolter som er fastgjort i fjellet. Man kobler seg på wiren med begge karabinkrokene og starter turen opp den 950 meter lange klatrestien. Det er også mulig for de som ikke vil klatre å følge en tursti til toppen. Følg skiltingen.

Den første delen av klatrestien er ikke så bratt, men går i kupert terreng med enkelte utfordringer her og der. Klarer man utfordringene i den første delen av klatrestien, klarer man også resten. Etter den første etappen kommer man til et platå i skogen hvor man kan ta en pust i bakken. For de som allerede har fått nok og føler at dette ikke er noe for dem, har man muligheten til å ta en angresti som går ned til parkeringsplassen. Like etter platået kommer man opp til det mest spektakulære partiet å klatre, nemlig “Katedralen”. Her er det en bratt vegg som skal forseres, og da bør man bruke riktig klatreteknikk.

Etter Katedralen går klatrestien igjennom en trang passasje som har fått navnet “Nonnekløfta”, og videre oppover i kupert skogsterreng som heter “Klosterhagen”. Deretter kommer en fin spasertur over et flatt parti med berg som heter “Nedre Granitthavet” hvor man virkelig begynner å se hvor mange høydemeter man har tilbakelagt.

Så kommer noen spennende utfordringer i “Zebraveggen” hvor man traverserer fjellet sideveis. Når man kommer opp fra Zebraveggen ser man siste del av løypa som først består av et rolig parti i “Øvre Granitthavet” og til slutt et lite parti som kalles “Toppveggen”.

Da har du nådd toppen og kan nyte fantastisk utsikt over Trondheim og Trondheimsfjorden!

God tur!

Kontakt

Kontakt oss gjerne!

+47 73 56 99 00  (kl. 10-16)
post@munkstigen.no

Munkstigen Via Ferrata
v/John Eirik Hindrum
Drakestranda 1300
7125 Vanvikan

Åpningstider

Munkstigen Klatresti er åpen alle dager fra 4. mai til 1. oktober.

Mandag – onsdag kl. 10 – 16
Torsdag kl. 10 – 17
Fredag – søndag kl. 10 – 16

Bestilling

Alle klatreturer skal bestilles på forhånd, per telefon, sms eller e-post.

For bestilling eller annen informasjon, ta kontakt med Hindrum Fjordsenter. Der er det sikkerhetsopplæring, registrering og utleie av utstyr.

+47 73 56 99 00 (kl. 10-16)
post@munkstigen.no

Man kan også avtale klatreturer utenfor de faste åpningstidene. Ta kontakt

Priser

Klatring 1 – 9 personer 300 kr per person
Klatring fra 10 personer 250 kr per person
Guide 1000 kr for de første 4 timene, deretter 250 kr per påbegynte time (en klatretur tar vanligvis 3-5 timer)
Munkstigen gavekort 300 kr, eller etter ønsket verdi
 
Hansker (S – XL) 50 kr
T-skjorte 150 kr
Badehåndkle 150 kr
Drikkeflaske 150 kr
 
Transport med Arctic Buss, Trondheim – Munkstigen t/r 7.800 kr
Transport med Arctic Buss, Vanvikan – Munkstigen t/r 2.200 kr
Transport med minibuss, Vanvikan – Munkstigen t/r 150 kr per person

Betaling og registrering skjer ved Hindrum Fjordsenter når man leier klatreutstyret. Betaling kan skje både kontant og med bankkort. Større grupper kan faktureres.

For din sikkerhet

Sikkerhet er vår høyeste prioritet, derfor er alle gjester pålagt å ha lest og forstått de følgende sikkerhetsregler:

 • Det er forbudt å benytte Munkstigen uten å ha gjennomgått sikkerhetsopplæring, samt lest og forstått alle sikkerhetsregler. Opplæring og informasjon gis ved utleie.
 • Lånt utstyr må brukes i henhold til instruksjoner gitt av instruktøren og leveres tilbake etter endt klatretur.
 • Registrering er obligatorisk og gjøres på Hindrum Fjordsenter. Ved registrering skriver man under på en egenerklæring som stadfester at man har lest og forstått sikkerhetsreglene og opplæringen.
 • Klatring i Munkstigen innebærer en viss fare og risiko for skader, men så lenge gjesten følger sikkerhetsopplæringen som gis og bruker utstyret på korrekt måte skal alt ligge til rette for en fantastisk tur.
 • Hver enkelt person har ansvar for egen aktivitet og sikkerhet i Munkstigen. For personer under 18 år er foresatt (eller verge) ansvarlig for aktiviteten og sikkerheten til den mindreårige.
 • Personer under 18 år skal ha godkjennelse av foresatt (eller verge) før man klatrer Munkstigen.
 • Å klatre med eget sikkerhetsutstyr eller uten sikkerhetsutstyr er ikke tillatt. Dette leier du av Munkstigen
 • Personer med psykiske eller fysiske lidelser som vil være en trussel mot egen og/eller andres helse har ikke adgang til å klatre Munkstigen.
 • Personer som er påvirket av alkohol eller andre rusmidler har ikke adgang til å klatre Munkstigen.
 • Det anbefales ikke at gravide, personer med epilepsi, eller personer med rygg/nakke-skader klatrer før de har rådført seg med lege.
 • Det skal alltid være minimum en karabin festet i wiren når man klatrer.
 • Vennligst hold avstand til klatreren foran deg, spesielt på utfordrende steder og steder med stor fallhøyde.
 • Skal du passere en klatrer, er det veldig viktig å gjøre dette på ett flatt parti og være høyest aktsom, uten å koble seg selv fra wiren. Det er også viktig å kommunisere med den du skal passere, for å unngå at vedkommende ikke føler seg utrygg eller presset.
 • Munkstigen kan uten forbehold stenge klatrestien av sikkerhetsmessige grunner, slik som storm, regn eller vedlikehold.
 • Vær oppmerksom på løse objekter som kan falle og skade deg selv og/eller andre. Dette kan være smykker, mobiltelefoner, kameraer, ryggsekker, løse steiner og liknende.
 • Munkstigen har intet ansvar for verdisaker som blir mistet i løpet av klatreturen.

Før klatreturen

Undersøk værforholdene og kle deg deretter. Vindtette og varme klær er anbefalt siden det kan være vindfullt og kaldt på toppen.

På solfylte dager er lite skygge i Munkstigen, så husk solkrem.

Turen tar i gjennomsnitt 3-5 timer, så godt med drikke er nødvendighet. Det er også anbefalt og ta med noe å spise.

Bruk godt skotøy. Hvis man har klatre- eller fjellsko anbefaler vi dette. Merk at hvis du bruker klatresko, er det nødvendig å ta med et ekstra par sko for turen ned. Hvis man ikke har klatre- eller fjellsko, kan jogge- eller tursko brukes. Sko med myke såler som f.eks. noen typer løpesko kan være glatte å klatre i. Husk å knytte skolissene godt før du klatrer.

Klatring i regnvær er en mye større utfordring enn vanlig, og anbefales ikke uten at men er fjellvandt og har klatret i lignende forhold tidligere. Hvis dere bestemmer dere for å ta turen uansett værforhold, vil vi instruere noen teknikker som vil gjøre det lettere å komme seg til topps.

Langt hår anbefales å knyttes bakover og under hjelmen.

Det anbefales å klatre uten ringer på fingrene.

Vi anbefaler bruk av hansker, da det kan være veldig utfordrende å komme seg opp uten å dra seg opp etter metalwiren. Hansker kan kjøpes på Hindrum Fjordsenter.

Ta deg god tid og nyt utsikten.

La naturen være slik den er. Så vær så snill å ta med deg ditt eget søppel hjem.

Følg merket sti der det ikke er wire.

Stien ned kan være både bratt og glatt. Og vi anbefaler å beholde hjelmen på, også på vei ned for økt sikkerhet. Unngå å holde deg fast i busker, lyng, røtter og liknende, da disse kan gi deg falsk trygghet og knekke.

Hjelp og støtt hverandre etter behov. Denne turen er perfekt for team-building!

Selv for de med høydeskrekk skal denne klatrestien være mulig å mestre. Folk reagerer veldig forskjellig på adrenalin, noen kan føle seg oppstemte, mens andre kan føle seg litt nervøse. Klatreselen og wiren er trygg! Mange har kurert sin høydeskrekk ved å klatre Munkstigen.

Det er en fantastisk utsikt fra Munkstigen så husk å ta med kamera. Men vær oppmerksom så du ikke mister det. Når du ikke bruker kameraet er det viktig å legge det trygt i ryggsekken eller en lomme med glidelås.

Det er et lite tjern på Munken hvor det går an å bade etter klatringen. Det er også fint å hoppe i sjøen etter endt tur på brygga ved Hindrum Fjordsenter. Badehåndkle får du kjøpt hos oss.

Nyheter

Klar for en luftig opplevelse?

Munkstigen Via Ferrata får det til å kile i magen og gi deg en fantastisk naturopplevelse med både sjø og fjell. Herfra har du panoramautsikt over Trondheim og store deler av Trondheimsfjorden. Klatrestien ligger like ved fylkesvei 755, mellom Vanvikan og Leksvik.  Det tar ca. 1 time med bil fra Trondheim (inkl. fergetur over Flakk – Rørvik).

Har du lyst til å utfordre deg selv litt, sammen med gode venner eller familie, er dette noe for deg. Dette er klatring for alle, her er det ingen krav om forkunnskaper.

Munkstigen er hele 950 meter lang. Turen tar i gjennomsnitt ca 3-5 timer, og det er opp til deg om du tar det som en treningstur eller tar deg god tid og nyter utsikten. Kjempeflott tur for lag, foreninger, arbeidskolleger, skoleklasser, studentgrupper, utdrikningslag, idrettsgrupper osv.

Guide kan bestilles på forhånd, og må bestilles minimum 2 dager i forveien. Det er ingen nødvendighet med guide, men det kan i noen tilfeller være greit å ha med noen med litt ekstra klatreerfaring og som kjenner stien godt.

Visste du at? Fjellet Munken fikk navnet fordi det ligger i forlengelsen av aksen mellom Nidarosdomen, Munkegata og Munkholmen.

Privacy Policy

Who we are

Our website address is: http://www.munkstigen.no.

What personal data we collect and why we collect it

Comments

When visitors leave comments on the site we collect the data shown in the comments form, and also the visitor’s IP address and browser user agent string to help spam detection.

An anonymized string created from your email address (also called a hash) may be provided to the Gravatar service to see if you are using it. The Gravatar service privacy policy is available here: https://automattic.com/privacy/. After approval of your comment, your profile picture is visible to the public in the context of your comment.

Media

If you upload images to the website, you should avoid uploading images with embedded location data (EXIF GPS) included. Visitors to the website can download and extract any location data from images on the website.

Contact forms

Cookies

If you leave a comment on our site you may opt-in to saving your name, email address and website in cookies. These are for your convenience so that you do not have to fill in your details again when you leave another comment. These cookies will last for one year.

If you have an account and you log in to this site, we will set a temporary cookie to determine if your browser accepts cookies. This cookie contains no personal data and is discarded when you close your browser.

When you log in, we will also set up several cookies to save your login information and your screen display choices. Login cookies last for two days, and screen options cookies last for a year. If you select "Remember Me", your login will persist for two weeks. If you log out of your account, the login cookies will be removed.

If you edit or publish an article, an additional cookie will be saved in your browser. This cookie includes no personal data and simply indicates the post ID of the article you just edited. It expires after 1 day.

Embedded content from other websites

Articles on this site may include embedded content (e.g. videos, images, articles, etc.). Embedded content from other websites behaves in the exact same way as if the visitor has visited the other website.

These websites may collect data about you, use cookies, embed additional third-party tracking, and monitor your interaction with that embedded content, including tracking your interaction with the embedded content if you have an account and are logged in to that website.

Analytics

Who we share your data with

How long we retain your data

If you leave a comment, the comment and its metadata are retained indefinitely. This is so we can recognize and approve any follow-up comments automatically instead of holding them in a moderation queue.

For users that register on our website (if any), we also store the personal information they provide in their user profile. All users can see, edit, or delete their personal information at any time (except they cannot change their username). Website administrators can also see and edit that information.

What rights you have over your data

If you have an account on this site, or have left comments, you can request to receive an exported file of the personal data we hold about you, including any data you have provided to us. You can also request that we erase any personal data we hold about you. This does not include any data we are obliged to keep for administrative, legal, or security purposes.

Where we send your data

Visitor comments may be checked through an automated spam detection service.

Your contact information

Additional information

How we protect your data

What data breach procedures we have in place

What third parties we receive data from

What automated decision making and/or profiling we do with user data

Industry regulatory disclosure requirements