Anbefalinger for klatreturen

For at klatreturen skal bli best mulig har vi laget en liste med anbefalinger.

—  Undersøk værforholdene og kle deg deretter. Varme og vindtette klær er anbefalt siden det kan være vindfullt og kaldt på toppen.

—  Bruk godt skotøy. Hvis man har klatre- eller fjellsko anbefaler vi dette. Brukes det klatresko, er det nødvendig å ta med et
ekstra par sko for turen ned. Hvis man ikke har klatre- eller fjellsko, kan jogge- eller tursko brukes. Sko med myke såler som feks
noen typer løpesko kan være glatte. Husk å knytte skolissene godt før du klatrer.

—  Turen tar i gjennomsnitt 3 – 5 timer, så godt med drikke er en en nødvendighet.
Det er også anbefalt og ta med noe å spise, så hjernen får seg noe blodsukker underveis. En liten sekk er godt å ha med.

  På solfylte dager er lite skygge i Munkstigen, så husk solkrem.

—  Klatring i regnvær er en mye større utfordring, og anbefales ikke uten at man er fjell-vandt og har klatret i lignende forhold tidligere.
Hvis dere bestemmer dere for å ta turen uansett værforhold, vil vi instruere noen teknikker som vil gjøre det lettere å komme seg til topps.

—  Langt hår anbefales å knyttes tilbake og under hjelm. Det anbefales å klatre uten ringer på fingrene.

—  Det er også en alternativ-sti om du skulle forandre mening under veis, eller om det skulle bli væromslag.
Denne stien kommer man til etter man har klatret ca 10% av den totale lengen av klatrestien.

—  Ved klatring er det anbefalt så mye som det er mulig å klatre på nedsiden av wiren slik at man kan enkelt og trygt henge sikkert i selen.

—  La naturen være som du fant den.  Så vær så snill å ta med deg ditt eget søppel hjem. Dette gjelder også snus tobakk posjons poser og sigaretter.

—  Ta deg god tid og nyt turen. Følg merket sti der det ikke er wire.

—  Stien ned er veldig bratt og kan flere steder være glatt. Så behold hjelmen på, også på vei ned for økt sikkerhet. Unngå å holde deg fast i organiske materialer som busker, lyng, røtter, trær osv. da dette kan gi deg falsk trygghet.

—  Denne turen er perfekt for team-building. Hjelp og støtt hverandre etter behov. Selv for de med litt høydeskrekk er Munkstigen overkommelig. Mange har kurert sin høydeskrekk ved å klatre Munkstigen via ferrata.

—  Å klatre Munkstigen kan øke kroppens adrenalin produksjon. Folk reagerer veldig forskjellig på adrenalin, noen kan føle seg oppstemte, mens andre kan føle seg litt nervøse. Snakk sammen med andre klatrere hvis du føler ubehag, det kan være flere klatrere som føler det samme som deg.

—  Det er en fantastisk utsikt fra Munkstigen så husk å ta med kamera. Men vær oppmerksom så du ikke mister det. Når du ikke bruker kameraet er det viktig å legg det trygt  ryggsekken eller i en lomme med glidelås.

—  På toppen av Munken er det en gapahuk hvor du kan søke ly for både vær og vind. Det er også et lite tjern man kan kjøle seg litt ned i på varme dager.

—   Det kan også være behagelig å hoppe i sjøen etter endt tur på brygga ved Hindrum Fjordsenter. Vi har både Munkstigen badehåndklær og t-skjorter til salg.

Kontakt oss

Åpningstider

Alle dager 10:00 – 16:00
Torsdager 10:00 – 17:00

Følg oss

Bestill Nå