Om klatrestien

Litt informasjon om hva du hva du kan forvente deg der oppe

    Fra parkeringsplassen følger man en sti ca 200meter innover skogen til man kommer til starten av klatrestien. Via ferrata betyr jern vei på Italiensk, så det er en metall wire som er festet til øye-bolter som er ankret dypt inn i fjellet. Man kobler seg på wiren med begge karabinkrokene og starter turen opp den 950 meter lange klatrestien. Det er også mulig for de som ikke vil klatre å følge en tursti til toppen. Følg skiltingen.

    Den første delen av klatrestien er ikke så bratt, men går i kupert terreng med enkelte utfordringer her og der. Klarer man utfordringene i den første delen av klatrestien, klarer man også resten. Til og begynne med, er det mye skog og man klatrer litt på berget i mellom trærne. 

    Etter den første etappen kommer man til et platå i skogen hvor man kan ta en pust i bakken. For de som allerede har fått nok og føler at dette ikke er noe for dem, har man muligheten til å ta en alternativ som går ned til parkeringsplassen. Like etter platået kommer man opp til det mest spektakulære partiet å klatre, nemlig «Katedralen». Her er det en bratt vegg som skal forseres, og da bør man bruke riktig klatreteknikk.

    Etter Katedralen går klatrestien igjennom en trang passasje som har fått navnet «Nonnekløfta», og videre oppover i kupert skogsterreng som heter «Klosterhagen». Deretter kommer en fin spasertur over et flatter parti med berg som heter «Nedre Granitthavet» hvor man virkelig begynner å se hvor mange høydemeter man har tilbakelagt. Dette stedet er også greit å ta en pust i bakken, og kanskje ta en liten mat pause. 

    Så kommer noen spennende utfordringer i «Zebraveggen» hvor man traverserer fjellet sideveis. Når man kommer opp fra Zebraveggen ser man siste del av løypa som først består av et rolig parti i «Øvre Granitthavet» og til slutt et lite parti som kalles «Toppveggen».

   Da har du nådd toppen og kan nyte den fantastiske utsikten. Herfra vil du se Trondheim, områdene rundt og det meste Trondheimsfjorden. 

God tur!

Fjellet Munken fikk navnet fordi det ligger
i forlengelsen av aksen mellom
Nidarosdomen, Munkegata og Munkholmen.

Om oss

Hindrum Skilag

    Hindrum Skilag er et lite lokalt idretts lag som i 1997 startet byggingen av Munkstigen via ferrata klatresti og har siden 1998 vært stolte eiere av Norges første via ferrata.

    Hindrum Skilag ble offisielt stiftet i 1906, av Arnt Hindrum, Johan Arnt E. Hindrum, Kristoffer Oldervik og Helmer Svebak som de mest aktive. Arnt Ellingstu var da også lagets første formann, og J. A. E. Hindrum dets første kasserer. Men skilaget har nok noen års lengre historie. Allerede de siste åra på 1800-tallet eksisterte et skilag på Hindrem.

Kontakt oss

Åpningstider

Alle dager 10:00 – 16:00
Torsdager 10:00 – 17:00

Følg oss