Om klatrestien

Fra parkeringsplassen til Munkstigen ved fylkesvei 755 følger man en sti litt innover skogen til man kommer til starten av klatrestien. Her er wiren festet til øyebolter som er fastgjort i fjellet. Man kobler seg på wiren med begge karabinkrokene og starter turen opp den 950 meter lange klatrestien. Det er også mulig for de som ikke vil klatre å følge en tursti til toppen. Følg skiltingen.

Den første delen av klatrestien er ikke så bratt, men går i kupert terreng med enkelte utfordringer her og der. Klarer man utfordringene i den første delen av klatrestien, klarer man også resten. Etter den første etappen kommer man til et platå i skogen hvor man kan ta en pust i bakken. For de som allerede har fått nok og føler at dette ikke er noe for dem, har man muligheten til å ta en angresti som går ned til parkeringsplassen. Like etter platået kommer man opp til det mest spektakulære partiet å klatre, nemlig «Katedralen». Her er det en bratt vegg som skal forseres, og da bør man bruke riktig klatreteknikk.

Etter Katedralen går klatrestien igjennom en trang passasje som har fått navnet «Nonnekløfta», og videre oppover i kupert skogsterreng som heter «Klosterhagen». Deretter kommer en fin spasertur over et flatt parti med berg som heter «Nedre Granitthavet» hvor man virkelig begynner å se hvor mange høydemeter man har tilbakelagt.

Så kommer noen spennende utfordringer i «Zebraveggen» hvor man traverserer fjellet sideveis. Når man kommer opp fra Zebraveggen ser man siste del av løypa som først består av et rolig parti i «Øvre Granitthavet» og til slutt et lite parti som kalles «Toppveggen».

Da har du nådd toppen og kan nyte fantastisk utsikt over Trondheim og Trondheimsfjorden!

God tur!