Før klatreturen

Undersøk værforholdene og kle deg deretter. Vindtette og varme klær er anbefalt siden det kan være vindfullt og kaldt på toppen.

På solfylte dager er lite skygge i Munkstigen, så husk solkrem.

Turen tar i gjennomsnitt 3-5 timer, så godt med drikke er nødvendighet. Det er også anbefalt og ta med noe å spise.

Bruk godt skotøy. Hvis man har fjellsko anbefaler vi dette. Hvis man ikke har fjellsko, kan jogge- eller tursko brukes. Sko med myke såler som f.eks. noen typer løpesko kan være glatte å klatre i. Husk å knytte skolissene godt før du klatrer.

Klatring i regnvær er en mye større utfordring enn vanlig, og anbefales ikke uten at men er fjellvandt og har klatret i lignende forhold tidligere. Hvis dere bestemmer dere for å ta turen uansett værforhold, vil vi instruere noen teknikker som vil gjøre det lettere å komme seg til topps.

Langt hår anbefales å knyttes bakover og under hjelmen.

Det anbefales å klatre uten ringer på fingrene.

Bruk av hansker er påbudt grunnet smittevern. Hansker kan kjøpes på Hindrum Fjordsenter.

Ta deg god tid og nyt utsikten.

La naturen være slik den er. Så vær så snill å ta med deg ditt eget søppel hjem.

Følg merket sti der det ikke er wire.

Stien ned kan være både bratt og glatt. Og vi anbefaler å beholde hjelmen på, også på vei ned for økt sikkerhet.

Unngå å holde deg fast i busker, lyng, røtter og liknende, da disse kan gi deg falsk trygghet og knekke.

Hjelp og støtt hverandre etter behov. Denne turen er perfekt for team-building!

Selv for de med høydeskrekk skal denne klatrestien være mulig å mestre. Folk reagerer veldig forskjellig på adrenalin, noen kan føle seg oppstemte, mens andre kan føle seg litt nervøse. Klatreselen og wiren er trygg! Mange har kurert sin høydeskrekk ved å klatre Munkstigen.

Det er en fantastisk utsikt fra Munkstigen så husk å ta med kamera. Men vær oppmerksom så du ikke mister det. Når du ikke bruker kameraet er det viktig å legge det trygt i ryggsekken eller en lomme med glidelås.

Det er et lite tjern på Munken hvor det går an å bade etter klatringen. Det er også fint å hoppe i sjøen etter endt tur på brygga ved Hindrum Fjordsenter. Vi har både Munkstigen t-skjorter og Munkstigen til salgs i resepsjonen.