Anbefalinger til turen

 1. Undersøk værforholdene og kle deg deretter. Vindtette og varme klær er anbefalt og ta med siden det kan være vindfullt og kaldt på toppen.
 2. På solfylte dager er lite skygge i Munkstigen, så husk solkrem.
 3. Turnen tar i gjennomsnitt 3-5 timer, så godt med drikke er en en nødvendighet. Det er også anbefalt og ta med noe å spise, så hjernen får seg noe blodsukker underveis.
 4. En liten sekk er godt å ha med.
 5. Bruk godt skotøy. Hvis man har klatre- eller fjellsko anbefaler vi dette. Merk at hvis du bruker klatresko, er det nødvendig å ta med et ekstra par sko for turen ned. Hvis man ikke har klatre- eller fjellsko, kan jogge- eller tursko brukes. Sko med myke såler som feks noen typer løpesko kan være glatte å klatre i. Husk å knytte skolissene godt før du klatrer.
 6. Klatring i regnvær er en mye større utfordring, og anbefales ikke uten at men er fjell-vandt og har klatret i lignende forhold tidligere. Hvis dere bestemmer dere for å ta turen uansett værforhold, vil vi instruere noen teknikker som vil gjøre det lettere å komme seg til topps.
 7. Langt hår anbefales å knyttes tilbake og under hjelm.
 8. Det er også en alternativ-sti ned om du skulle forandre mening under veis, eller om det skulle bli væromslag.
 9. Det anbefales å klatre uten ringer på fingrene.
 10. Vi anbefaler bruk av hansker, da det kan være veldig utfordrende å komme seg opp uten å dra seg opp etter metal wiren. Type hansker med gummibelegg. Hansker kan kjøpes ved registrering for 5o,- kr.
 11. Ta deg god tid og nyt utsikten.
 12. La naturen være som du fant den. Så vær så snill å ta alt av konteinere, papir eller plast med deg.
 13. Følg merket sti der det ikke er wire.
 14. Stien ned er veldig bratt og kan flere steder være glatt. Og vi anbefaler å beholde hjelmen på, også på vei ned for økt sikkerhet.
 15. Unngå å holde deg fast i organiske materialer som busker, lyng, røtter etc, da disse kan gi deg falsk trygghet og brekke.
 16. Hjelp og støtt hverandre etter behov. Denne turen er perfekt for «team-building»
 17. Selv for de med høydeskrekk skal denne klatrestien være mulig å mestre. Folk reagerer veldig forskjellig på adrenalin, noen kan føle seg oppstemte, mens andre kan føle seg litt nervøse. Klatre selen er trygg og du kan fint henge i dem hele dagen. Mange har kurert sin høydeskrekk ved å klatre Munkstigen.
 18. Det er en fantastisk utsikt fra Munkstigen så husk å ta med kamera. Men vær veldig oppmerksom så du ikke mister det. Når du ikke bruker kameraet er det viktig å legg det trygt i ryggsekken eller en lomme med glidelås.
 19. Det er en gjestebok på toppen, så skriv gjerne litt der. Ditt navn, inntrykk av turen et dikt osv.
 20. Det er et lite tjern på toppen så man kan kjøle seg litt ned der etter klatringen. Det er også fint å hoppe i sjøen etter end tur på brygga ved Hindrum fjordsenter. Merk deg at vi selger både Munkstigen drikke flasker og badehåndklær. Følg lenke.

Del dette: Facebooktwittermail
Følg oss: Facebooktwitteryoutubeinstagram