Om klatrestien


  • Klatrestien
  • Sti ned vest for klatrestien (ca. 30 min)
  • Sti ned øst for klatrestien (ca. 60 min)
  • Forsyningslinje for heimeværnet
  • Angrestien (hvit)
  • NTE Strøm nett

Fra parkeringsplassen ved fylkesvei 755 følger man en sti litt innover skogen til man kommer til starten av klatrestien. Her er wiren festet til øyebolter som er fastgjort i fjellet. Man kobler seg på stål wiren med begge karabinkroker og starter turen opp den 950 meter lange klatrestien. Les mer om klatreutstyret her.

Den første delen av klatrestien er ikke så bratt, men går i kupert terreng med enkelte utfordringer her og der. Klarer man utfordringene i den første delen av klatrestien, kan man fint klare resten også. Etter den første etappen kommer man til et platå hvor man kan ta en pust i bakken, og de som har fåt nok kan ta angrestien ned til parkeringsplassen. Like før platået kommer man opp til et av de mest spektakulære partiene å klatre. Her er det en bratt vegg som skal forseres, og da bør man bruke riktig klatreteknikk. Klatreteknikk læres ved Hindrum Fjordsenter når man registrerer seg og låner utstyr. Eller at man lærer det av guiden hvis man har med guide. Det er også mulig for de som ikke vil klatre å følge en tursti til toppen. Se illustrasjonen ovenfor.

Etter platået skal man følge en merket sti gjennom et lite skogparti før men kobler seg på wiren igjen. Da kommer man til «Katedralen». Etter Katedralen går klatrestien igjennom en trang passasje so har fått navnet «Nonnekløften», og videre oppover i kupert terreng gjennom et skog parti, «Klosterhagen». Deretter kommer en fin spasertur over et flatt parti med berg som heter «Nedre Granitthavet» hvor man virkelig begynner å se hvor mange høydemeter man har tilbakelagt.

Så kommer noen spennende utfordringer i «Zebraveggen» hvor man traverserer fjellet sideveis. Når man kommer opp fra Zebraveggen ser man siste del av løypa som først består av et rolig parti i «Øvre Granitthavet»  og til slutt et lite parti som kalles «Toppveggen».

Da har du nådd toppen og kan nyte fantastisk utsikt over Trondheim og Trondheimsfjorden!

God tur!


Del dette: Facebooktwittermail
Følg oss: Facebooktwitteryoutubeinstagram