Før klatreturen

Undersøk værforholdene og kle deg deretter. Vindtette og varme klær er anbefalt siden det kan være vindfullt og kaldt på toppen.

På solfylte dager er lite skygge i Munkstigen, så husk solkrem.

Turen tar i gjennomsnitt 3-5 timer, så godt med drikke er nødvendighet. Det er også anbefalt og ta med noe å spise.

Bruk godt skotøy. Hvis man har fjellsko anbefaler vi dette. Hvis man ikke har fjellsko, kan jogge- eller tursko brukes. Sko med myke såler som f.eks. noen typer løpesko kan være glatte å klatre i. Husk å knytte skolissene godt før du klatrer.

Klatring i regnvær er en mye større utfordring enn vanlig, og anbefales ikke uten at men er fjellvandt og har klatret i lignende forhold tidligere. Hvis dere bestemmer dere for å ta turen uansett værforhold, vil vi instruere noen teknikker som vil gjøre det lettere å komme seg til topps.

Langt hår anbefales å knyttes bakover og under hjelmen.

Det anbefales å klatre uten ringer på fingrene.

Vi anbefaler bruk av hansker, da det kan være veldig utfordrende å komme seg opp uten å dra seg opp etter metalwiren. Hansker kan kjøpes på Hindrum Fjordsenter.

Ta deg god tid og nyt utsikten.

La naturen være slik den er. Så vær så snill å ta med deg ditt eget søppel hjem.

Følg merket sti der det ikke er wire.

Stien ned kan være både bratt og glatt. Og vi anbefaler å beholde hjelmen på, også på vei ned for økt sikkerhet. Unngå å holde deg fast i busker, lyng, røtter og liknende, da disse kan gi deg falsk trygghet og knekke.

Hjelp og støtt hverandre etter behov. Denne turen er perfekt for team-building!

Selv for de med høydeskrekk skal denne klatrestien være mulig å mestre. Folk reagerer veldig forskjellig på adrenalin, noen kan føle seg oppstemte, mens andre kan føle seg litt nervøse. Klatreselen og wiren er trygg! Mange har kurert sin høydeskrekk ved å klatre Munkstigen.

Det er en fantastisk utsikt fra Munkstigen så husk å ta med kamera. Men vær oppmerksom så du ikke mister det. Når du ikke bruker kameraet er det viktig å legge det trygt i ryggsekken eller en lomme med glidelås.

Det er et lite tjern på Munken hvor det går an å bade etter klatringen. Det er også fint å hoppe i sjøen etter endt tur på brygga ved Hindrum Fjordsenter. Badehåndkle får du kjøpt hos oss.