About the climbing path

Fra parkeringsplassen ved fylkesvei 755 følger man en sti litt innover skogen til man kommer til starten av klatrestien. Her er wiren festet til øyebolter som er fastgjort i fjellet. Man kobler seg på wiren med karabinkroker og starter turen opp den 950 meter lange klatrestien. Les mer om klatreutstyret her.

Den første delen av klatrestien er ikke så bratt, men går i kupert terreng med enkelte utfordringer her og der. Klarer man utfordringene i den første delen av klatrestien klarer man også resten. Etter den første etappen kommer man til et platå hvor man kan ta en pust i bakken og de som vil kan ta angrestien ned til parkeringsplassen. En mulighet for de som ikke ønsker å klatre opp til toppen er å gå stien opp til toppen som er illustrert til høyre eller venstre for klatrestien på illustrasjonen ovenfor.

Fortsetter man turen oppover kommer man opp til Katedralen som er et av de mest spektakulære partiene å klatre. Her er det en bratt vegg som skal forseres, og da bør man bruke riktig klatreteknikk. Klatreteknikk er noe som guidene viser frem, eller ansatte ved Hindrum Fjordsenter når man registrerer seg og låner utstyr.

Etter Katedralen går veien igjennom en trang passasje, Nonnekløften, og videre oppover i kupert terreng gjennom skog, Klosterhagen. Deretter kommer en fin spasertur over et flatt parti med berg som heter Nedre Granitthavet hvor man virkelig begynner å se hvor mange høydemeter man har tilbakelagt.

Så kommer noen spennende utfordringer i Zebraveggen hvor man traverserer fjellet sideveis. Når man kommer opp fra Zebraveggen ser man siste del av løypa som først består av et rolig parti i Øvre Granitthavet, deretter Opplevelseshyllen og til slutt et lite parti som kalles Toppveggen.

Da har du nådd toppen og kan nyte fantastisk utsikt over Trondheim og Trondheimsfjorden!

God tur!


Del dette: Facebooktwittermail
Følg oss: Facebooktwitteryoutubeinstagram